Afaceri.ro Braila 2015

 

Pentru al doilea an consecutiv, Braila a fost gazda Conferintei Afaceri.ro.


     Evenimentul a fost organizat de Regia Autonoma „Administratia Zonei Libere Braila”, Arhipelago si APEC, iar participantii au aflat noi informatii privind oportunitatile mediului de afaceri local. Prezenta numeroasa a facut din acest eveniment o reusita iar participantii s-au putut intalni cu speakeri importanti din domeniul surselor de finantare si a antreprenoriatului de succes.

    Unul din invitatii de seama a fost doamna Viceprimar a orasului Braila, Doinita Ciocan. Aceasta a declarat ca Municipalitatea va face toate demersurile necesare in vederea acordarii unor anumite facilitati fiscale IMM-urilor:

  • „Exista o hotarare de Consiliu Local din august 2014, referitoare la acordarea de facilitati fiscale locale acordate celor care investesc in municipiul Braila, facilitati care vizeaza reducerea pana la anulare a impozitelor pe cladiri si pe terenuri, functie de valoarea investitiei, respectiv de numarul de locuri de munca nou create. Deci noi incercam sa cream cadrul legislativ local si in acelasi timp, incercam sa aducem catre noi si sa prindem in proiectele pe care noi, administratia locala, le realizam, si informatiile de la mediul de afaceri.”


    Vasile Priceputu, presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania, a declarat ca mediul de afaceri, la nivel national, sufera de o lipsa de moralitate si etica. Solutia pe care o propune acesta este implicarea femeilor in afaceri, care, dupa parerea acestuia, ar aduce mai mult bun simt si moralitate in domeniu:

  • „Sa fii antreprenor in Romania, mai ales tanar antreprenor, inseamna sa respecti niste conditii si sa reusesti sa te adaptezi unei situatii de fapt. In Romania, din pacate, lipseste moralitatea, lipseste etica in afaceri si acestea sunt niste aspecte pe care trebuie sa le controlam si sa incercam cu totii sa le schimbam. Cand vorbim despre antreprenoriat, trebuie sa vorbim o implicare mai intensa a doamnelor in afaceri. Implicarea femeilor inseamna practic o apropiere de bunul simt, o apropiere de ideea de morala, de etica si de respectul fata de cei de langa noi.”


    Despre elementele care fac diferenta intre un antreprenor bun si unul de succes ne-a vorbit Catrinel Zaharia, specialist in management strategic si consultant in dezvoltare personala. De asemenea, participantii au putut lua parte si la lansarea cartii „Totul pentru Femei – mic tratat de regasire”, tot de catre Catrinel Zaharia.

  • „In primul rand, din punctul meu de vedere, ceea ce face diferenta este dat de a fi sau a nu fi proactiv. Oamenii proactivi sunt aceia care isi asuma consecinta faptelor proprii, care spun ceva de genul: <<Mi-a iesit acest proiect pentru ca am facut asta, asta si asta si nu mi-a iesit acest proiect din cauza ca nu am facut asta, asta si asta>>. Cei reactivi spun ceva de genul: <<<<Mi-a iesit acest proiect pentru ca am facut asta, asta si asta si nu mi-a iesit acest proiect din cauza celorlalti>>. Din punctul meu de vedere, acesta este un element care face diferenta, pe termen lung. Un alt element este legat de faptul ca, asa cum s-a mai spus, contactul cu excelenta inspira.”


    La eveniment au luat parte aproximativ 80 de participanti care au demonstrat interes si implicare in cele doua sesiuni de dezbateri, schimband idei, viziuni si solutii strategice pentru afacerea proprie. Braila reprezinta o destinatie propice investitorilor si din punctul de vedere al mediului de afaceri, motiv pentru care
atat mediul privat cat si cel public se vor implica activ in promovarea acestuia.

 

facebook_page_plugin
Our website is protected by DMC Firewall!